eAmbulance uleví čekárnám v ordinacích

Pelhřimov (Vysočina) – Na vyšetření do nemocnice je možné se ode dneška objednat elektronicky, novinku zavedla nemocnice v Pelhřimově. Jedná se už o druhé zařízení v Kraji Vysočina, která tento systém nabízí. A do konce roku má fungovat i v dalších zařízeních.

Konec čekání před ordinacemi, eAmbulance je jednoduchý internetový systém pro objednání k vyšetření do nemocnic kraje Vysočina. Umožňuje vybrat si lékaře, konkrétní termín i čas vyšetření. „Přijde-li např. do ortopedické ambulance neobjednaný pacient, může zde čekat hodinu i dvě. Pokud ale přijde pacient, který je objednaný přes eAmbulanci, bude ošetřen v tom konkrétním časovém úseku, na který se objednal,“ vysvětlila mluvčí Nemocnice Jihlava Veronika Pysková.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

V jihlavské nemocnici funguje systém elektronického objednávání pacientů už necelých 8 měsíců, za tu dobu se do něho přihlásilo už 1900 klientů. „Proběhlo to v pořádku, bylo to rychlé, chci to využívat. Jsem hodně u internetu a tak je to pro mě pohodlnější než tady čekat,“ uvedl nový klient systému eAmbulance pacient Martin Pejchal.

S velkým zájmem se registrace setkala také ihned po spuštění v Pelhřimově. Stačí sepsat jednoduchou smlouvu a ihned po obdržení vstupního kódu se může pacient začít objednávat. A nepotřebuje ani internet nebo chytrý telefon, stačí jeden telefonát. „Call centrum je jednotné pro všechny nemocnice a je tam odborný personál,“ prohlásil vedoucí Odboru informatiky KÚ Kraje Vysočina Václav Jáchim a operátorka eAmbulance Šárka Kovačková doplnila: „V současné době asi u 50% ambulancí máte také možnost volby lékaře, kterým chcete být ošetřen.“

Pořízení systému od tchajwanských vývojářů vyšlo krajskou pokladnu na 3 miliony korun. Do konce roku se k němu připojí také třebíčská, novoměstská a havlíčkobrodská nemocnice.