V Husovickém tunelu se srazilo sedm aut

Brno - V Husovickém tunelu v Brně se dnes ráno srazilo šest osobních automobilů a kamion, jeden člověk utrpěl při nehodě zranění. Řidič kamionu, který narazil do stojících osobních aut, uvedl, že jeho vůz nebrzdil. Technická prohlídka poté ukázala, že je kamion ve špatném technickém stavu. Kvůli nehodě byl tunel ve směru od Králova Pole čtyři a půl hodiny uzavřen, krátce byl zakázán průjezd i v opačném směru. Na místě se celé dopoledne nárazově tvořily kolony.

Hrozivě vypadající nehoda si naštěstí vyžádala jen jedno lehké zranění. „Pomalu tudy projížděla kolona a řidič kamionu to nejspíš probrzdil, možná měl technickou závadu. Narazil do nás, moje auto odhodil bokem a pak před sebou shrnul další auta,“ popsal nehodu jeden z řidičů.

Technickou závadu potvrdil také řidič kamionu. Stav vozidla přijel posoudit soudní znalec a jeho verdikt byl jasný - kamion neměl na silnici co dělat. „Řidič vypověděl, že nemohl zabrzdit. Tuto skutečnost potvrdil na místě i soudní znalec. Při běžném ohledání zjistil, že kamion byl v takovém stavu, že bezprostředně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb s tím, že řidiči byla prozatím udělena desetitisícová kauce. 

Reportáž Michala Šebely (zdroj: ČT24)

Více než půlkilometrový Husovický tunel je důležitá dopravní spojnice. Využívají jej řidiči, kteří přijíždějí do centra Brna směrem od Svitav. Tunel je také součástí velkého městského okruhu. Spojuje Královo Pole s Husovicemi a Židenicemi.