Řidiči na Karlovarsku kritizují nové dopravní stavby

Karlovarsko – Na opraveném mostě v krušnohorském Merklíně se nedávno objevily praskliny. Na rychlostní silnici u Sokolova zase komplikuje dopravu zvlněná silnice. Podle silničářů se ale nejedná o závažné chyby a slibují, že problémové úseky opraví.

Frekventovaná silnice z Merklína do Perninku v Krušných horách prošla zásadní rekonstrukcí před třemi lety. Opravené byly i mosty. O to víc překvapilo některé obyvatele, když se u mostu v Merklíně objevily praskliny. Ředitel Správy a údržby silnic Karlovarského kraje Zdeněk Pavlas informoval, že první prasklina se objevila mezi opěrou a nábřežní zdí. Správa to chce řešit se zhotovitelem stavby.

Po upozornění na problém místo zkontrolovali technici stavební firmy. Podle nich ale nejde o nebezpečnou závadu. „Nejedná se ani o nosnou část mostu, ani o přechodovou část, je to pouze záležitost, kterou jsme schopni na jaře odstranit. Zcela určitě dneska mohu říci, že se nikdo nemusí bát,“ ubezpečil oblastní ředitel společnosti Eurovia Antonín Rybáček.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Lidé ale kritizují i úplně novou rychlostní silnici u Sokolova. Na spojích mezi pevnou částí a mosty se vlní asfaltový povrch. Stejný problém už silničáři museli řešit loni v létě asi o deset kilometrů dál. Stavební společnost teď čeká, až bude zprovozněný i druhý jízdní pruh. Poškozená místa pak opraví.

Rychlostní silnice R6 má být mezi Karlovými Vary a Chebem kompletně hotová v dubnu. I přes protesty kraje ji ministerstvo dopravy chce zpoplatnit pro osobní auta.