Lupiči přepadli hernu a trafiku v Olomouci, policie hledá svědky

Olomouc - Ozbrojený lupič přepadl dnes ráno trafiku v Olomouci. Obsluhu ohrožoval střelnou zbraní a nakonec uprchl s penězi. Zhruba o čtyři hodiny dříve přepadl jiný pachatel hernu ve stejné ulici. Incidenty se obešly bez zranění, lupiči jsou s penězi na útěku. Oba případy zatím kriminalisté nespojují.

Loupeže se staly v ulici Stupkova. V 5.15 tu neznámý pachatel přepadl hernu. „Vstoupil do prostor herny ozbrojen nožem a požadoval od obsluhy vydání finanční hotovosti. Ta mu vydala částku zhruba 20 000 korun,“ řekl policejní mluvčí Petr Čunderle. Muž byl ve věku kolem 30 až 35 let, na sobě měl světlé rifle, bundu a na hlavě kuklu.

Další loupež se ve stejné ulici odehrála v 9.10. „Pachatel vstoupil do prodejny trafiky ozbrojen střelnou zbraní a požadoval od obsluhy vydání finanční hotovosti. Ta mu vydala částku zhruba 2 000 korun,“ uvedl mluvčí. Podle popisu svědků bylo muži zhruba 30 let, na sobě měl světlou bundu, světlou šálu a na očích sluneční brýle.

Policisté se obracejí s žádostí o pomoc i na případné svědky. Informace mohou volat na linku 158 nebo se obrátit na kteroukoli policejní služebnu.