V Mostě vyhodili z okna policistu, ten skončil v nemocnici

Most – Na mosteckém sídlišti Chanov v pondělí večer napadl neznámý muž policistu. Útočník jej pořezal a vyhodil z okna ve druhém patře panelového domu. Policista skončil s poraněním v nemocnici, kde byla vyloučena těžká poranění. Jako první o útoku informoval na svém webu Mostecký deník. V úterý ráno policie oznámila, že zadržela dva podezřelé, mladistvého a dospělého muže. Zraněného příslušníka se kvůli jeho zraněním dosud nepodařilo vyslechnout.

Podle webu deníku, který na případ upozornil, zjišťoval mladý policista po 19:00 v domě informace o pohřešované osobě. Při tom se údajně dostal do problémů s nejméně jedním Romem, který jej bodl nožem do ruky, pořezal na hrudi a vyhodil ven. „Zranění, která policista utrpěl, jednoznačně směřují k tomu, že byl napaden bodnořezným nástrojem,“ uvedl ředitel mostecké policie Jiří Volprecht. Etnicitu útočníka nechtějí policisté komentovat.

Mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková později uvedla, že příslušník obvodního oddělení byl se středně těžkým zraněním nalezen u jednoho z domů sídliště. Po napadení si prý pomoc zavolal sám. Na místo však nedorazila záchranka, nýbrž policejní hlídkový vůz. „Bylo to učiněno z taktických důvodů,“ sdělil ředitel Volprecht.

Obyvatelé sídliště však policejní verzi zpochybňují. Tvrdí, že policista z okna nevypadl, podle některých nedošlo ani k útoku. „Celé sídliště nechce věřit, že by se stala nějaká taková věc – že by se něco takového mohlo stát policistovi,“ upozornil obyvatel Chanova Pavel Bažo.

Incident se stal v ulici Železná, vyšetřovatelé nyní ohledávají místo činu. „Zadrženy byly dvě podezřelé osoby, kriminalisté je nyní budou vyslýchat a zjišťovat jejich podíl na zranění policisty,“ doplnila mluvčí Světláková.

Sídliště Chanov vzniklo na přelomu 70. a 80. let minulého století a mělo sloužit jako ukázka práce tehdejšího režimu s Romy, kteří se tam stěhovali z bouraného starého Mostu i ze Slovenska. Odhady o počtu obyvatel se pohybují okolo 1 500.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)