Útočník v Chanově policistu z okna nevyhodil

Most - Vyšetřovatelé dnes odpoledne obvinili z těžkého ublížení na zdraví dvaatřicetiletého muže, který podle nich v pondělí večer na mosteckém sídlišti Chanov napadl policistu, rovněž podali návrh na vazbu. Podezřelému hrozí tři až deset let vězení. Policista zůstává i nadále v mostecké nemocnici, podle předběžné lékařské zprávy utrpěl středně těžká poranění, otřes mozku, zhmožděniny a další zranění. Mostečtí kriminalisté rovněž vyloučili, že zraněný  policista byl vyhozen z okna nebo pobodán.

„Šel ze schodů a náhle ucítil ránu do hlavy,“ řekla pro ČT policejní mluvčí Ludmila Světláková. Podle lékařů četné řezné rány a pohmožděniny odpovídají právě pádu z výšky. Proč muž na policistu ze zálohy zaútočil, zatím vyšetřovatelé nezjistili, vědí ale, že jednal pod vlivem návykových omamných látek.

Mladý policista ověřoval v pondělí večer na problémovém sídlišti Chanov informaci, že se tam zdržuje hledaná osoba, a při pátrání zavítal i do vybydleného paneláku. Ve druhém podlaží jej kdosi napadl a záchranka, kterou si policista sám přivolal, jej našla na zemi před domem. Po incidentu policisté místo dlouho prohledávali a nakonec zadrželi dva muže. Krom dnes obviněného i jednoho nezletilého, toho ale dnes pustili.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)