Policie hledá lupiče z náchodské benzinky

Náchod - Kriminalisté pátrají po muži, který v noci na dnešek s nožem v ruce vyloupil benzinovou čerpací stanici v Náchodě. Po získání peněz pachatel utekl, při loupeži nebyl nikdo zraněn, jak informovala mluvčí náchodské policie.

Loupež se stala v 1.15, kdy pachatel vstoupil do čerpací stanice, přiložil obsluze ke krku nůž a požadoval vydání peněz z kasy. Částku, kterou si muž odnesl, policie nezveřejnila. „Policisté žádají veřejnost a případné svědky události, aby jim pomohli dopadnout pachatele loupeže,“ uvedla mluvčí.

Podle obsluhy byl pachatel ve věku kolem 20 let, měřil zhruba 160 centimetrů a byl hubené postavy. Lupič byl oblečený do maskáčových kalhot a tmavé mikiny či bundy s kapucí. Mluvil česky bez přízvuku. „Po loupeži utekl přes most přes řeku Metuji na nábřeží E. Krásnohorské, pak zamířil znovu přes most zpět do ulice B. Němcové vedoucí k centru města,“ uvedl mluvčí. Policisté uvítají případné informace, které by mohly pomoci k dopadení pachatele, na lince 158 či kterékoli služebně.