V plamenech na Znojemsku zahynul čtyřicetiletý muž

Mramotice (Znojemsko) – Noční požár rodinného domu v Mramoticích na Znojemsku zahubil čtyřicetiletého muže. Hasiči s ohněm bojovali déle než tři hodiny, požár dům vážně poničil a způsobil škodu za 700 tisíc korun. Proč začalo hořet, však hasiči zatím nevědí.

Hasiči se o požáru dozvěděli v půl druhé v noci. Zavolali je sousedi, které probudil štěkot psů. Muži, který v hořícím domě žil, se pokusili pomoci ještě před příjezdem hasičů, ale v zakouřené budově nalezli pouze jeho bezvládné tělo. Ačkoli ho sousedé vynesli ven, poskytli mu první pomoc a oživit ho se poté snažili i zdravotníci, byla veškerá snaha marná.

Hasiči se zatím snažili zkrotit plameny. Přibližně po půl hodině dostali požár pod kontrolu. Poté ještě museli rozebrat poničenou střechu a také přístavek domu, oheň zcela dohasit se jim tak podařilo až krátce před pátou hodinou nad ránem.

Při požáru byla poničena kuchyně, půdní prostor, část střechy a přístavek. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ podotkl mluvčí hasičského sboru Jaroslav Haid.