Sirková ulice je suchá a průjezdná

Plzeň – Plně průjezdná je opět Sirková ulice v Plzni u hlavního nádraží. Uzavřena byla v pátek kvůli havárii vodovodu, od nedělního večera mohou kolem nádraží projíždět tramvaje. Nyní je ulice opět otevřena i pro silniční dopravu. Náročnou opravu, kdy bylo třeba vyměnit narušené potrubí, podloží silnice i část jejího povrchu, zaplatí Vodárna Plzeň ze své pojistky.

Voda z prasklého potrubí zaplavila v pátek ráno zhruba stometrový úsek Sirkové ulice nedaleko plzeňského nádraží. Po havárii byla silnice zvlněná, vystupovaly z ní pláty asfaltu a kolejnice. Nejprve vodárenští technici vyměnili pětimetrové vodovodní potrubí z roku 1888 položené čtyři metry pod zemí, které popraskalo v celé délce. Potom mohla začít oprava komunikace. Nyní je hotova, do Sirkové ulice se tak vrací kromě automobilů také trolejbusová linka 12 a autobusová linka 35.

Zatímco práce na vozovce trvaly až do dnešního rána, oprava tramvajové trati byla dokončena už po třech dnech – i díky použití původních kolejnic, které nebyly při havárii vodovodu příliš poškozeny. Opravou silnice by možná silničáři strávili ještě delší čas, avšak ten neměli. Už zítra se totiž uzavře souběžná Prokopova ulice, kde začíná stavba nového viaduktu. Kdyby zůstaly obě ulice neprůjezdné, dostala by se auta ze severu na jih plzeňského centra přes železniční koridor pouze po Klatovské třídě, která je přetížena i za obvykých okolností.