Policisté pronásledovali „piráta“, nakonec sami havarovali

Prostějov – Při snaze zastavit motorkáře, který podle nich jel nebezpečně, policisté sami havarovali. Nehoda policejního vozu se stala po honičce prostějovskými ulicemi, podle policistů náhle vjelo před rozjetý houkající policejní vůz jiné auto z popojíždějící kolony. Při následném střetu utrpěl jeden policista těžké zranění, další dva lidé byli zraněni lehce. Motorkář se zatím dostal do „bezpečí“.

Policejní auto vyrazilo za rychle jedoucím motocyklem, který předjížděl kolonu aut ve Vrahovické ulici v Prostějově. Obě vozidla se řítila volným protisměrným pruhem. „Při pronásledování motocyklu jeli policisté v levém jízdním pruhu, kdy předjížděli kolonu jedoucích vozidel v pravém jízdním pruhu. Před křižovatkou s ulicí Zátiší náhle z kolony pomalu jedoucích vozidel vyjelo osobní vozidlo Renault Megane Scenic, jehož řidička odbočovala vlevo na ulici Zátiší,“ popsala okamžiky před nehodou policejní mluvčí Eva Čeplová.

Poté už nemohla být o dalším pronásledování motocyklu řeč. Policejní a civilní vůz se srazily, při nehodě byla poničena také další auta – focus a octavia parkující poblíž. Odbočující renault vylétl po střetu do nedaleké předzahrádky a následně narazil do sloupu pouličního osvětlení, policejní automobil narazil do stromu. „Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, policisty a řidičky, která jela ve voze Renault Megane Scenic,“ upřesnila mluvčí.

Zraněný policista skončil v olomoucké nemocnici, kam ho přepravil vrtulník. „Utrpěl vážné poranění hlavy a poranění hrudníku. Leží na anesteziologicko-resuscitační klinice a jeho stav je velmi vážný,“ uvedl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant. Další dva zraněné ošetřili zdravotníci v prostějovské nemocnici. Příčiny nehody zatím začali zjišťovat znalci, věcí se zabývají také kriminalisté.