Výrobní hala v Zašové vyhořela, za požár asi může žhář

Zašová (Vsetínsko) – Požár v noci zničil výrobní halu na polystyrenové výrobky v Zašově na Vsetínsku a také přilehlé kanceláře. Hasiči oheň utišovali téměř hodinu a půl. Vyšetřovatel na místě zjistil, že požár nevznikl náhodou, šlo zřejmě o dílo zloděje, který se ohněm snažil zakrýt stopy po vloupání. Způsobil tak třímilionovou škodu.

O požáru průmyslových objektů v Zašové se hasiči dozvěděli před půl třetí v noci. Na místo se sjelo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Ohnisko požáru lokalizovali asi po půlhodině práce, potom ještě skoro hodinu požár dohašovali.

Oheň nikoho nezranil, způsobil však vysokou majetkovou škodu. Hasiči ji odhadli na tři miliony korun. Plameny zničily stroje a vybavení průmyslových prostor i kanceláří, škody vznikly i na budovách.

Případem se dále zabývá policie. Vyšetřovatel hasičského sboru totiž zjistil, že oheň někdo založil úmyslně. Po původci nyní budou pátrat kriminalisté. Podle policejní mluvčí Lenky Javorkové za požárem zřejmě stál zloděj. Ten krátce předtím, než oheň vzplál, vnikl do jednoho z objektů, prohledal kanceláře a odcizil příruční pokladničku, kterou policisté našli nedaleko objektu odhozenou v poli. „Z pokladničky zmizela prozatím nezjištěná finanční hotovost. S největší pravděpodobností tak objekt zapálil neznámý pachatel, který se do firmy vloupal,“ shrnula mluvčí Javorková.

Policie zjišťuje, zda zloděj nesebral i další věci. Nasadila také specialistu se psem na vyhledávání ohnisek požárů.