Opravy lodžií se nájemníkům nelíbí

Teplice – Nařízené opravy lodžií v bytech spustily vlnu nevole u nájemníků z Trnovanské ulice v Teplicích. Podle nich je celá akce za pět milionů zcela zbytečná a jak tvrdí, peníze by mohly jít na daleko důležitější investice. Vadí jim také, že řemeslníci budou na opravách lodžií pracovat celé léto.

Herna pro děti, zahrádka, sušárna nebo pokoj navíc – tím vším jsou pro obyvatele sídlišť lodžie. Lidé v Trnovanské ulici v Teplicích teď o svůj oblíbený prostor na čas přijdou. Všichni teď totiž musí své lodžie do týdne vyklidit. Akce družstva přinese podle stěžovatelů i další nepředpokládané problémy: výdaje za demontáž a opětovné zasklení lodžií nebo potíže s příjmem televize. „Povolení se dávalo na satelity, na zasklení lodžií a teď to máme odstranit. To je jednání!“ zlobí se jedna z nájemnic.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Nájemníkům ale nejvíc vadí, že družstvo chce utrácet právě za lodžie. Bez toho, že by s obyvateli domu někdo konzultoval, jaké problémy jsou akutní: „O nás bez nás. To dělají pořád a s námi nekomunikují. My tvrdíme, že to nutné není a že to ještě deset let vydrží. Zbytečná práce, vyhozené peníze. Velká malá domů!“

Teplické bytové družstvo Mír dnes na kritické připomínky reagovalo jen písemně. Podle jeho předsedy byly opravy lodžií plánovány už dlouho a předcházel jim podrobný stavební průzkum. Podle něj jsou nutné, protože většina jejich podlah má trhliny a hrozí zatékání.

Vedení družstva také tvrdí, že se debatě s nájemníky nebrání. První schůzka s nimi proběhla už dnes.