Devět mrtvých za dva dny – statistika silnic po Velikonocích

Praha – V motolské nemocnici v Praze zemřel mladý řidič, když podlehl zraněním ze včerejší vážné nehody na Kladensku. Už dříve zemřel další ze tří mladíků, kteří byli při nehodě zraněni. Úmrtí řidiče potom zvýšilo počet mrtvých po středečních nehodách na pět. Další čtyři lidé zemřeli v úterý. Obzvlášť vysoké množství tragických zpráv přichází ze silnic vzápětí po rekordních Velikonocích, kdy od soboty do pondělí zahynuli při nehodách pouze čtyři lidé.

Nehoda na Kladensku se stala mezi obcemi Pchery a Knovíz. Čelně se zde srazila dvě osobní auta. Zatímco v jednom z nich cestoval pouze řidič, který utrpěl lehké zranění, ve druhém jeli tři mladíci, z nichž všichni utrpěli vážná poranění. Dva z nich zraněním postupně podlehli. Další dva lidé zemřeli ve středu na železničním přejezdu v Bakově nad Jizerou, když vjeli před rychlík. Ráno potom zahynul řidič osobního auta, které se čelně srazilo s kamionem.

Celou republiku v posledních dnech často skrápějí deště a vyskytují se také mlhy. O víkendu zůstalo kvůli špatnému počasí mnoho lidí raději doma, nemohli proto bourat tak často jako loni, kdy byly naopak Velikonoce slunečné. Naopak nyní, kdy si většina řidičů nemůže vybrat, zda vyjede, nehod přibylo. Nepříznivé počasí panuje zejména na severovýchodě Čech a Vysočině, kde prší a teploty se pohybují pouze mírně nad nulou. V příštích dnech nebude situace o mnoho lepší, ačkoli by mělo být již o trochu tepleji.