Brandýská nemocnice se dohodla s RWE na splacení dluhu za plyn

Brandýs nad Labem - Společnost PP Hospitals, která vlastní nemocnici v Brandýse nad Labem, se dnes dohodla s firmou RWE na splátce dluhu přes dva miliony korun za plyn. Nemocnici kvůli možnému odpojení od dodávek zemního plynu hrozilo uzavření a přestěhování pacientů do krajských nemocnic.

Podle mluvčího RWE Martina Chalupského se obě strany dohodly na tom, že nemocnice dluh zaplatí v sedmi splátkách, z nichž poslední by měla být splacena k letošnímu 30. říjnu.

Dohodu potvrdil také jednatel PP Hospitals a majitel nemocnice Petr Švikovský. „Nemocnice Brandýs nad Labem má uzavřenou řádnou dohodu o splátkovém kalendáři se společností RWE.“ Podle něj tak nehrozí, že bude nemocnice uzavřena kvůli zastavení dodávek plynu. „Pokračuje nadále ve svém standardním provozu,“ dodal.

Nemocnici hrozilo, že bude od příštího týdne odpojena od dodávek plynu a 170 ležících pacientů se bude muset přestěhovat do krajských nemocnic.

Bývalí majitelé koupili nemocnici se sedmdesátiletou historií od kraje v roce 2007 za necelých osm milionů. Její okolní pozemky následně prodali městu za 38 milionů. Zadlužené zařízení pak koupili současní vlastníci. Policie teď prověřuje několik trestních oznámení. V únoru se nemocnici podařilo zažehnat hrozící insolvenci.