Václav Klaus bude dnes v Ostravě podepisovat knihy

Ostrava - Václav Klaus s manželkou Livií dnes zahájili třídenní návštěvu Moravskoslezského kraje. Prezident se zdrží především na Bruntálsku a Novojičínsku, kde se setká s obyvateli i představiteli samosprávy, v plánu má také návštěvu několika průmyslových podniků a krajského integrovaného bezpečnostního centra.

Dopoledne strávil prezidentský pár v Odrách a v Bílovci, poté odjel do Sviadnova u Frýdku-Místku, kde Václav Klaus otevřel novou halu továrny Huisman Konstrukce, která vyrábí ropné vrtné soupravy či pozemní a námořní jeřáby.

Dnešní program hlava státu završí v Ostravě. Zde si prohlédne sídlo Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje a katedrálu Božského Spasitele, kde se setká s ostravsko-opavským biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem. Odtud se v 17 hodin přesune do Domu knihy Librex, což je tradiční místo, kde prezident téměř vždy končí svou návštěvu Ostravy. Tady bude až do 18 hodin podepisovat své knihy.

Ve čtvrtek prezident v Hrabyni na Opavsku předá při zahájení oslav výročí ostravsko-opavské operace ocenění veteránům. Pak navštíví Bruntál, Karlovu Studánku, Rýmařov a Budišov nad Budišovkou. V pátek Klause čeká návštěva Krajského úřadu v Ostravě a lázní v Klimkovicích. První dáma bude mít odlišný program pouze v jediném bodě - ve čtvrtek se místo návštěvy Rýmařova setká s dětmi v Dětském domově ve Vrbně pod Pradědem.