Obyvatelé Strupčic pomáhají vybírat jména ulic

Chomutov – Obec Strupčice na Chomutovsku bude mít poprvé po 700 letech názvy ulic. Kvůli výhodné poloze mezi Chomutovem a Mostem tam chce bydlet stále víc lidí, pouze popisná čísla na domech už ale k rychlé a přehledné orientaci nestačí. Radnice proto obyvatele vyzvala, aby pomohli najít názvy pro třináct nejdůležitějších lokalit.

Obyvatelům Strupčic se až doteď žilo bez názvů značek většinou bez problémů. Starousedlíci zde totiž mají své lehce rozeznatelné orientační body – poštu, hospodu, ale třeba také neomítnutý dům. Hůře jsou na tom ti, kteří do Strupčic přijedou a hledají nově přistěhované obyvatele domů, které byly postaveny teprve nedávno. „Většinou se doptají, ale pro některý to bývá hodně složitý,“ říká místostarosta Robert Hebký.

Vedení obce požádalo o návrhy samotné obyvatele, o některých názvech je už ale předem jasno. Nová jména by se měla v ulicích i na orientačních mapkách a navigacích objevit na podzim. Podle starosty je to zatím dostačující.  Přidělávat lidem práci s výměnou osobních dokladů radnice nechce.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)