Na Sokolovsku hořel seník, způsobil milionové škody

Sokolov - Až devítimilionovou škodu způsobil podle prvních odhadů požár seníku, který likvidovali hasiči od pátečního odpoledne do dnešního rána u Podstrání na Sokolovsku. Oheň úplně zničil plechovou halu s uskladněnými balíky sena. Výše škody se ještě bude upřesňovat, řekl dnes mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Dva hasiči museli vyhledat lékařskou pomoc.

Hořet začalo v pátek okolo jedné hodiny odpoledne. „Hala byla celá v plamenech a byl problém se k ní kvůli žáru vůbec přiblížit. Postupně jsme balíky vytahovali z haly a nechávali je na poli dohořet. Na místě zůstali hasiči až do rána,“ uvedl Kasal. Hasiči zabránili ohni, aby zasáhl další budovy. 

V místě zemědělského objektu nebyl žádný zdroj na doplňování vody na hašení. „Hasiči si tedy zřídili čerpací stanici na nedalekém rybníku, pro vodu jezdili také k hydrantu v Krásně. U hořícího seníku zasahovalo devět jednotek hasičů s jedenácti cisternami, k likvidaci plamenů použili přes půl milionu litrů vody,“ doplnil Kasal. 

Při požáru si jeden hasič popálil ruce. Ošetřen byl na místě. Další hasič podle Kasala kvůli horku zkolaboval. Záchranná služba ho převezla do nemocnice. Příčiny požáru a konečný rozsah škod hasiči ve spolupráci s majitelem ještě upřesní.