Karlovarská záchranka přišla o zástupce ředitele, předložil padělané vysvědčení

Karlovy Vary – Náměstek ředitele karlovarské záchranky Dušan Keil zřejmě padělal maturitní vysvědčení, kterým dokládal dosažené vzdělání. Zjistil to deník Právo, když se snažil ověřit původ dokumentu v liberecké Právní akademii, která ho vydala. Ukázalo se však, že vysvědčení bylo podle maturitního protokolu vydáno Keilově sestře. Dušan Keil poté podal na záchranné službě výpověď.

Právní akademie podala kvůli podezření na padělání vysvědčení trestní oznámení. „Je to evidentní podvod. Podle čísla maturitního protokolu bylo vysvědčení vystaveno na jméno Petra Keilová z Liberce, která u nás maturovala při opravném termínu v září 1999,“ řekla deníku zástupkyně ředitele školy Marcela Medková. Na Keilově vysvědčení je podle ní uveden jiný termín maturity – navíc neděle, kdy se vůbec nematuruje.

Zástupkyně odhadla, že někdo ofotil původní vysvědčení Keilové s podpisy, razítky a hlavičkou školy, a poté upravil některé údaje.

Dušan Keil na zjištění deníku zareagoval okamžitě – odešel z místa zástupce ředitele Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Předložení upraveného vysvědčení své sestry označil za „osobní selhání“.