Dvorská zoo zahájila večerní safari

Dvůr Králové nad Labem - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové dnes zahájila provoz večerního safari. Vyjížďky mezi africkými zvířaty budou otevřené až do konce září. V červnu a v září vždy v pátek a v sobotu, o prázdninách pak každý den. Dvorská zoo nabízí noční safari jako jediná v Evropě. Inspirací pro ni byly večerní projížďky po národních parcích Kalahari a Kruger National Park v jižní Africe.

Večerní safari nabízí lidem hodinovou projížďku areálem safari mezi šesti stovkami afrických zvířat. Celá jízda je komentovaná a zvířata jsou stejně jako při safari v divočině osvětlovaná speciálním reflektorem. „Projížďky po setmění vyvolávají pocit skutečné návštěvy africké přírody, často umocněný řevem krále zvířat z Pavilonu lvů,“ uvedla zoo.

Zájemce dovezou do areálu safari speciálně upravené autobusy, které od vchodu do zoo odjíždějí ve 20:00 a 21:00. Vstupenky na večerní jízdu jsou v prodeji od 19:30, návštěvníci se tak mohou na chvíli podívat i do pěší části zoo. Pro skupiny je možné po objednání vypravit i speciální jízdu.

Dvorská zoo od poloviny května nabízí lidem přes den projížďku areálem safari vlastními automobily. Návštěvníci bez vlastního auta si budou moci safari projet autobusem.