Desítky policistů pátrají na Křivoklátsku po nebezpečném zloději

Sýkořice - Desítky policistů pátrají na Křivoklátsku po nebezpečném zloději Petru Husnajovi, který má na svědomí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. Ráno se ho pokusili zatknout u obce Sýkořice na Rakovnicku, na policisty ale najel a uprchl. Pachatel může být ozbrojen, proto by se ho lidé neměli pokoušet zadržet.

Petr Husnaj je holohlavý, na hlavě většinou nosí kšiltovku. Měří asi 185 centimetrů a váží 100 až 120 kilogramů. Má svalnatou robustnější postavu a oválný obličej. Naposledy měl na sobě šedou bundu či mikinu s dlouhým rukávem a dlouhé rifle. Policie přijme veškeré informace o hledaném na telefonních číslech 974 861 102, 601 380 626, případně na lince tísňového volání 158. 

Ráno chtěli policisté Husnaje zatknout, ujel jim ale červeným vozem Peugeot Boxer. „Bohužel i přes veškerá opatření se pachateli podařilo z místa odjet a při tom najížděl na přítomné policisty,“ uvedla mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková. 

Muže okamžitě začaly hledat desítky policistů v okolí Roztok, Sýkořice a dalších obcí. Do pátrání se zapojili i psovodi a vrtulník. Komplikoval ho však náročný členitý terén i špatná dostupnost mobilních operátorů. V současnosti je podle mluvčí jisté, že muž se už v autě Peugeot Boxer nepohybuje. Je tedy možné, že pokračuje pěšky nebo si zajistil jiný dopravní prostředek. „Bohužel na Rakovnicku začalo hustě pršet, a pátrání se proto značně ztěžuje. Přesto je v terénu stále dostatek policistů a v pátrání nepřestávají,“ uvedla Žáčková před 14:00.