Olomoucká policie dopadla skupinu výrobců pervitinu

Olomouc - Zásahová jednotka z Olomouce po několikaměsíční akci dopadla trojici mužů, kteří jsou podezřelí z výroby velkého množství drog. Vyšetřování nasvědčuje závažnému případu organizovaného zločinu. Policie totiž na místě zásahu nalezla zbraně včetně samopalů a také policejní průkazy. Podle výpovědí policistů se potvrdily odhady o nejzávažnějším případu v regionu za poslední roky.

První úspěchy v rámci celé akce si detektivové připsali v květnu, kdy prvního z podezřelých dopadli v Uničově. Zadržený údajně ve velkém množství dovážel z Polska léky k výrobě pervitinu. Při zásahu byly tehdy nalezeny varny, drogy, peníze, věci pocházející z trestné činnosti, ale také malorážní puška s optikou a náboji. 

Zbývající pachatele, kteří se s uničovským výrobcem drog údajně znali, zásahová jednotka zatkla minulý týden na Prostějovsku a Frýdecko-Místecku. U jednoho z nich našli čtvrt kilogramu pervitinu, kompletní laboratoř na výrobu drogy, dvě pistole, dva samopaly, pušku a tisíc nábojů. Zajistili také dvě osobní auta BMW pocházející z trestné činnosti, tři služební průkazy policie a peníze. Podle kriminalistů muž od loňského listopadu vyrobil až jeden a čtvrt kilogramu pervitinu. Léky mu z Polska údajně zajišťoval osmatřicetiletý muž. Vyrobenou drogu prý distribuovali do Moravskoslezského i Olomouckého kraje. Všichni tři muži skončili ve vazbě.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)