Řidič v kradeném autě ujížděl policistům - dokonce i příkopem

Opava – Dva lidé utrpěli zranění, když se řidič pokoušel ujet policejní hlídce, poblíž Kozmic na Opavsku ale v zatáčce nezvládl řízení a havaroval. Od soudu měl přitom řidič už dva roky zakázáno řídit a auto bylo zřejmě kradené. Orientační testy na přítomnost drog nebo alkoholu v krvi byly negativní, oba zranění byli převezeni do nemocnice v Ostravě.

Podle policistů jelo vozidlo se zhasnutými světly, navíc částečně v protisměru. Při honičce pomáhala speciální pořádkové jednotce i hlídka ostravských policistů. Poblíž železničního přejezdu mezi obcemi Kozmice a Dolní Benešov řidič kvůli vysoké rychlosti nezvládl zatáčku a narazil do vzrostlého stromu. Řidič pak ještě dále pokračoval v jízdě příkopem, než narazil do dalšího stromu, auto se pak převrátilo na střechu. 

Podle prvotních zjištění policistů bylo auto kradené, pachatel ho zcizil deset dní před dnešní nehodou. Vůz měl v době nehody registrační značky jiného státu. Policisté také zjistili, že měl řidič od soudu už dva roky uložen zákaz řízení, který měl skončit až v roce 2020.