Veselskou banku přepadl lupič, s penězi utekl

Veselí nad Moravou (Hodonínsko) – Úspěšně pro lupiče skončilo přepadení banky ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Neznámý pachatel ohrožoval zaměstnance místní pobočky Komerční banky krátkou střelnou zbraní, získal od nich hotovost a utekl, než přijela policie. Ta nyní žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Neznámý muž přepadl banku ve Veselí ve tři hodiny odpoledne. Přistoupil k přepážce a se zbraní v ruce donutil pracovnici banky, aby mu vydala peníze. Z banky odešel pěšky k sídlišti Chaloupky. Policisté spekulují o možnosti, že odtud odjel automobilem.

Podle policejního mluvčího Petra Zámečníka je pachatel štíhlý, vysoký asi 170 centimetrů, starý 30 až 40 let s prošedivělými vlasy. Oděn byl ve světlých kalhotech, bílé košili s dlouhým rukávem se vzorem pepito a bílou čepici s červeným kšiltem. „Zvláštním znamením je to, že muž měl přes nos nalepenu náplast do tvaru kříže,“ dodal mluvčí Zámečník.

Případní svědci mohou kontaktovat policii na lince 158. Policisty zajímá vše, co se týká pohybu popisovaného muže zejména v období mezi 15:00 a 15:15.