Vražda z Všeborovic údajně souvisí se sebevraždou v Chorvatsku

Všeborovice (Karlovarsko) - Nedávná údajná vražda manželů ve Všeborovicích u Karlových Varů má podle televize Nova souvislost s případem dvaapadesátiletého muže z Kazachstánu, který počátkem července spáchal sebevraždu u Dubrovníku. Televize dnes uvedla, že podle chorvatských médií se Kazach zastřelil stejnou zbraní, jakou byl zabit manželský pár v Čechách.

Kazacha, který trvale žil v Praze, našli nedaleko Dubrovníku zastřeleného a s kamenem připevněným k tělu. Pistole zřejmě skončila v moři, policisté prý ale mají podle Novy projektily, které odpovídají střelám z Všeborovic. Chorvatská média spekulují o tom, že muž měl velké finanční problémy a svou sebevraždu chtěl maskovat jako vraždu, uvedla televize. „Karlovarští policisté spolupracují na případu s chorvatskou policií,“ řekla Nově mluvčí karlovarské policie Kateřina Böhmová. 

Počátkem července našla policie starší ruské manžele s prostřelenými hrudníky v jejich rodinném domě. Karlovarští policisté potvrdili, že vyšetřují násilný trestný čin, podrobnosti ale nezveřejnili. Nova s odkazem na chorvatská média uvedla, že Kazach zabitý v Dubrovníku s manželi z Všeborovic obchodoval a dlužil jim velkou částku peněz.