U hranic na Folmavě vyhořela tržnice

Folmava (Domažlicko) – Požár poničil příhraniční tržnici ve Folmavě na Domažlicku. O své stánky přišlo osm obchodníků, poškozeno bylo také nedaleké casino. Další šíření ohně již zastavili hasiči. Škoda přesto podle mluvčí hasičského sboru Pavly Jakoubkové dosáhla milionu korun.

Hořet začalo ve folmavské tržnici v noci na neděli. Požár se zřejmě šířil z několika ohnisek, jeho příčinu hasiči zatím nezjistili. Kromě hasičů ji zjišťují také policisté a technici z ústavu požární ochrany.

Na místě zasahovalo sedm hasičských jednotek. Jejich práci komplikoval hustý kouř a vysoký žár. Navíc se podle hasičů ze stánků ozývaly rány, pravděpodobně bouchaly prodávané spreje. Popelem nakonec lehlo osm stánků, dalších dvacet se hasičům podařilo uchránit. Naopak nezachránili venkovní osvětlení sousedního casina, které se v žáru ohně roztavilo.

Zásah pokračoval ještě v neděli večer. Z jednoho shořelého stánku začal znovu stoupat kouř, proto se museli hasiči do Folmavy vrátit. „Hasiči ho prolili vodou,“ řekla mluvčí Jakoubková.