Řidič policistům utekl, jeho auto zatím shořelo

Litvínov – Požárem starého automobilu skončila noční honička ulicemi Litvínova. Řidič vozu se snažil ujet policii, nakonec však havaroval a auto vzplálo. Samotný řidič i jeho spolujezdec však stihli utéct a policisté je už nenašli.

Ujíždět před policií začal řidič starého opelu ve chvíli, kdy ho chtěla policejní hlídka zastavit a zkontrolovat. „Řidič nereagoval na výzvy a ujížděl ve velké rychlosti z města,“ popsala začátek honičky policejní mluvčí Ludmila Světláková. Hlídka se za ujíždějícím vozem rozjela.

Pronásledování skončilo v Podkrušnohorské ulici, kde muž v opelu nezvládl řízení a havaroval. „Auto narazilo do svodidel a začalo hořet, osádka utekla,“ přiblížila mluvčí Světláková. Požár zasáhl zejména přední část auta, zlikvidovat ho museli hasiči.

Zatímco auto hořelo, dva muži, kteří jím cestovali, utekli. „Policisté pak prohledávali okolí, ale nikoho nenašli,“ přiznala mluvčí. Další pátrání podle ní bude náročné, protože není zřejmé, komu auto patří. „Právě na něm probíhal nějaký převod,“ uvedla Světláková. Policie proto zatím událost vyšetřuje pouze jako dopravní nehodu.