Brněnské výstaviště zaplnilo oblečení a doplňky

Brno - Módní oděvy, obuv a kožené výrobky představují ode dneška čeští i zahraniční vystavovatelé na brněnských veletrzích Styl a Kabo. Oba veletrhy navštěvují hlavně obchodníci s textilem a lidé z módní branže. Jde o největší podobné setkání v Česku. Jubilejní 40. ročník potrvá do úterý.

Veletrhy dvakrát ročně naznačují očekávané módní trendy. Jaro a léto 2013 podle odborníků přinesou nové impulzy a nové kombinační možnosti. Důležité je prý sebevědomí a vyjádření vlastního já. Síla barev osciluje mezi sytými odstíny džungle, křehkými pastely a perlivými neutrály, do módy se opět vrací lesk, tvrdí módní experti.

Brněnský módní veletrh Styl tentokrát zpestřují trendy z Jižní Ameriky. Návštěvníci to uvidí na plavkách a spodním prádle, které zaujme exotickými vzory. Vystavované plavky a spodní prádlo pocházejí například z Kolumbie, Peru, Francie a také Německa. „Jsou to exotičtější vzory s vůní moře, exotiky, ciziny. Objeví se i na stáncích českých firem. Doufejme, že čeští obchodníci nebudou příliš konzervativní,“ řekla ředitelka veletrhu.

Na veletrhu Styl jsou tentokrát silně zastoupeny kolekce dámského a pánského spodního prádla a zejména plavek. V létě totiž obchodníci zpravidla uzavírají kontrakty na příští rok, uvedla ředitelka obou veletrhů Gabriela Vargová. Početné jsou i kolekce plážových doplňků a oděvů z funkčních materiálů, samozřejmostí je nabídka dámské a pánské konfekce, džínové módy, dětského oblečení i metrového a bytového textilu. Sortiment veletrhu Kabo tvoří obuv, kožená galanterie a kožené doplňky.

Veletržní areál je přístupný dnes, tj. 19. 8., a v pondělí, 20. 8., od devíti do osmnácti hodin, v úterý, 21. 8., jen do šestnácté hodiny.

Ve výstavních pavilonech P a F se na ploše 8 000 metrů čtverečních prezentuje více než 600 oděvních, obuvnických a kožedělných značek ze 12 zemí. Silné zastoupení mají tradičně vystavovatelé ze Slovenska, Polska, Německa a Rakouska, nechybí ani Itálie, Řecko a Španělsko. Kromě obchodníků každoročně přijíždějí také nákupčí, prodavači, aranžéři, švadleny, ševci či návrháři. Návštěvnost se obvykle pohybuje kolem 6 000 lidí. Program veletrhů zpestřují pravidelné módní přehlídky v pavilonu P. Každý veletržní den se dvakrát denně projdou po molu modelky a modelové ve spodním prádle, plavkách i dámské a pánské módě.