Na Přerovsku bourali cyklisté, jeden zahynul

Přerov – Tři cyklisté havarovali během uplynulého víkendu v okolí Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Jeden z nich zahynul, zbylí dva se vážně zranili. Všechny nehody zřejmě způsobili sami cyklisti, jedna zraněná cyklistka byla navíc značně opilá.

Nejvážnější následek měla havárie devětašedesátiletého cyklisty v Oseku nad Bečvou. Muž jel z travnatého svahu bez helmy. „Přelétl přes řídítka a upadl přímo hlavou na betonovou dlažbu pod mostem,“ uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová. Při nehodě utrpěl cyklista tak závažná zranění, že už mu přivolaní zdravotníci nemohli pomoci.

Živý, ale těžce zraněný vyvázl z nehody ve vysoké rychlosti pětapadesátiletý cyklista u Lipníku. „Svoji rychlost ale nepřizpůsobil stavu vozovky a v pravotočivé zatáčce upadl na vozovku, protože mu jízdní kolo podklouzlo na jemném štěrku. Pádem si způsobil těžké zranění s dobou léčení zhruba dva měsíce,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž skončil v přerovské nemocnici.

Sedmadvacetiletá žena potom utrpěla zranění při nehodě, kterou skončila její noční jízda. Na cestě z Lipníku na Osek nad Bečvou se srazila s chodcem. Při nárazu upadla na vozovku, záchranáři ji převezli do nemocnice k ošetření. Při dechové zkoušce nadýchala 2,5 promile alkoholu.