V Chebu už zákazníci udali dvě načerno otevřené herny

Cheb - První dva případy heren, které porušily městskou vyhlášku a měly načerno otevřeno mimo oficiální provozní dobu, řeší chebská radnice. V obou případech na herny upozornili jejich návštěvníci. Hernám nyní hrozí vysoká pokuta.

„Asi nedostali vyplacenu svoji výhru, tak vše oznámili,“ domnívá se místostarosta Chebu Michal Pospíšil (ODS). Podle něj by hernám mohla hrozit ve správním řízení pokuta až
200 000 korun.

V Chebu platí od ledna přísná vyhláška, podle které musí herny zavřít už v 17:00. Ačkoli městská policie a vedení města tuší, že vyhlášku někteří provozovatelé obchází a pouští hráče do heren i po 17:00, zatím se nepodařilo takové porušení prokázat. „Strážníci zatím nemají pravomoci vstoupit do provozovny mimo provozní dobu. A i policie je velmi opatrná, pokud by měla do soukromého objektu vstoupit bez skutečně závažného podezření,“ řekl Pospíšil.

Na riziko, že vyhláška bude nutit provozovatele heren fungovat načerno, upozornila také Unie herního průmyslu, která se snaží město přimět ke zmírnění vyhlášky. „Rozhodně nechceme, aby město časovou vyhlášku zrušilo. Navrhujeme, aby plné časové omezení od 9 do 17 hodin fungovalo jako princip dál a k tomu aby byla ve spolupráci města s provozovateli stanovena místa, která mají časové omezení částečné, a to od 9 do 24 hodin ve všední dny a od 9 do 2 hodin následujícího dne o víkendu,“ uvedl mluvčí unie Andrej Čírtek.

Jenže vedení města je zatím s dopady restriktivní vyhlášky spokojené. Přinesla uklidnění do ulic, omezily se rvačky, rušení nočního klidu i nežádoucí kriminalita, která s provozem heren souvisela.