Po masové nehodě motocyklů byl uzavřen hlavní vysočinský tah

Dlouhá Brtnice (Jihlava) – Hned osm motocyklistů naráz havarovalo na hlavní silnici z Jihlavy na Znojmo. Kvůli nehodě musel být uzavřen jeden pruh, místem se proto jezdilo kyvadlově. Před uzavírkou se tvořily kolony, zatím na místě havárie zasahovali záchranáři. Dva motorkáři totiž utrpěli těžká zranění, další je zraněn lehce.

Nehoda se stala u Dlouhé Brtnice směrem na Stonařov. Po silnici projížděla kolona 40 motocyklů, bouralo osm z nich. Podle předběžných závěrů vyšetřování nezvládl první řidič, který havaroval, svůj stroj, když vjel na olejovou skvrnu na vozovce. Další motocyklisté potom nestihli zareagovat.

V místě, kde se nehoda stala, je omezená rychlost kvůli opravě brtnického mostu, provoz osobní dopravy je zde povolen pouze o víkendech. Řidiči museli vnímat mnoho dopravních značek, které na uzavírku upozorňují, proto mohlo být oslabeno jejich soustředění na stav vozovky.

Motorkáři údajně vyjeli na spanilou jízdu za srazu v Jihlavě-Pávově do Bohuslavic u Nové Říše. Policie případ dál šetří, sčítají se škody na drahých motorkách.