Muž se třemi promile nacouval do malého chlapce

Frýdek-Místek - Silně opilý řidič srazil v pondělí večer ve Frýdku-Místku šestiletého chlapce. Dítě utrpělo vážná poranění břicha a pánve. Policisté muži naměřili přes 3 promile alkoholu. Další okolnosti nehody policie stále šetří. Řidiči hrozí trest odnětí svobody nejméně na jeden rok.

„Nehodu dál vyšetřujeme. Při dechové zkoušce se na přístroji objevila hodnota 3,08 promile alkoholu,“ informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Opilý muž usedl za volant nákladního auta včera krátce po devatenácté hodině. Kolem si hrály děti a muž začal podle policie couvat. Jeden z chlapců se střetu s autem nestačil vyhnout, řidič si ho nevšiml.

„Po nehodě chlapec komunikoval, ale byl odvezen do nemocnice na pozorování, jestli nemá nějaké vnitřní zranění, uvedl policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Ve frýdecko-místecké nemocnici se potvrdilo podezření na vážné poranění pánve. “Proto jsme ještě během večera zajišťovali leteckou přepravu malého pacienta do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Muž byl obviněn z řízení pod vlivem návykové látky. Obvinění ale pravděpodobně bude ještě rozšířeno o ublížení na zdraví z nedbalosti. „Předpokládáme, že doba léčení chlapce se protáhne až na tři měsíce,“ řekl mluvčí policie. Ve vězení by pak řidič mohl strávit až tři roky.

Reportáž Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)