Senior Pointy ročně zodpoví na 6 000 dotazů

Brno - Pomáhat seniorům a řešit jejich každodenní problémy - to je hlavní poslání Senior Pointů, které fungují na jižní Moravě už rok. Tento týden otevřela svoje brány v pořadí osmá informační kancelář - v Brně v Křenové ulici.

Senior Point pomáhá každý den

„Když něco potřebuju vědět, tak se stavím. Teď jsem si tam domlouvala i právnickou poradnu. Prostě co nevíte, tak vám tady zjistí. Když to neví jeden, tak to ví druhej. Pro nás pro seniory je to velká pomoc,“ tvrdí seniorka Anna Bučková.

Cílem je i větší aktivita seniorů - například tanec

„Co se týče aktivit seniorů, tak tam by bylo žádoucí, aby jenom nepřišli a neposadili se a nevykládali, ale aby šli i na procházku. Vítaná je třeba taneční aktivita, která úžasně zachovává obratnost,“ doplňuje Hana Matějovská Kubešová z České gerontologické a geriatrické společnosti.

Za rok vyřídili pracovníci Senior Pointů téměř šest tisíc dotazů. Nejmenší zájem o tuto službu je v Tišnově, naopak nejvíc seniorů se chodí ptát na Mendlovo náměstí v Brně.

V pořadí osmý Senior Point otevřel v tomto týdnu ve služebně brněnské městské policie na Křenové ulici. Je to vůbec jediné místo, kde důchodcům radí strážníci, kteří k informacím vždy přidají i pár rad k jejich bezpečnosti.

V Brně přibyl další Senior Point (zdroj: ČT24)