Za veletrhem cestovního ruchu do Plzně

Plzeň – V plzeňské Městské hale Lokomotivy v těchto dnech probíhá 8. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITEP. Třetí největší veletrh svého druhu u nás letos hostí stovky vystavovatelů a potrvá do soboty. Vstup je zdarma.

„Letos jsme zvýšili počet zahraničních vystavovatelů, kteří tvoří dvacet procent z celkového počtu,“ uvedla Alena Svobodová, vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje. Svá města tak na veletrhu prezentuje více než stovka vystavovatelů.

Na veletrhu se představuje většina turistických cílů Plzeňského kraje, ale také celé ČR a zahraničí - Německa, Slovenska či Maďarska. Veletrh nabízí i bohatý doprovodný program, který zahrnuje degustace, ukázky tradičních řemesel nebo třeba hudební a taneční vystoupení. Nechybí ani workshopy a semináře týkající se například marketingu v cestovním ruchu nebo vzdělávání v této oblasti. Návštěvníci se na veletrhu budou moci také vybavit mapami, cyklomapami, cestovními brožurami a dalšími materiály cestovního ruchu.

Plzeňský kraj patří mezi nejnavštěvovanější

Plzeňský kraj loni navštívilo téměř půl milionu turistů. To znamená o dvě procenta více než loni. Stejně tak je region atraktivní i pro cizince, kterých přijelo o osm procent více. „Plzeňský kraj patří mezi čtyři nejvíce navštěvované kraje České republiky. Každoročně od roku 2009 více návštěvníků, více turistů,“ uvedl Rostislav Vondruška, ředitel agentury CzechTourism.

Reportáž Miroslavy Vejvodové (zdroj: ČT24)