Při závodech rallyecrossu na Klatovsku byli zraněni dva muži

Rabí (Klatovsko) - Vážná nehoda přerušila amatérské závody v rallyecrossu u Rabí na Klatovsku. 22letý řidič vjel při projíždění zatáčkou mezi diváky a dva z nich zranil. Zranění muži ve věku 45 a 43 let byli transportováni do nemocnice. Policie událost vyšetřuje jako dopravní nehodu. Podle dostupných informací šlo o závod místního automotoklubu, při kterém na terénní trati závodí stará vozidla.

„Jedna osoba utrpěla středně těžká zranění hlavy a hrudníku, druhá poranění dolní končetiny. Osoba se zraněním hlavy a hrudníku byla letecky transportována do FN v Plzni na Emergency a druhý zraněný byl transportován do Sušické nemocnice,“ uvedl mluvčí plzeňských záchranářů Michal Šebek.

Policie podle krajské policejní mluvčí Dagmar Brožové zajistila vozidlo a bude zkoumat jeho technický stav. Řidič, který už byl vyslechnut, se podrobil odběru krve. Výsledky testů na alkohol budou podle mluvčí známé příští týden. Jak dopadla dechová zkouška, policie nekomentovala.

Rallyecross na louce poblíž zříceniny hradu Rabí se konal už poněkolikáté. Je populárním mezi amatéry, kteří si na něj připravují staré automobily, které už nemohou na silnici.