V lomu u Příbrami našli potápeči uzavřený trezor

Příbram - Uzavřený trezor vylovili potápěči ze zatopeného lomu v Hřímeždicích u Příbrami. Včera ho tam objevil jeden amatér a policisté od rána místo prohledávali. Na dně lomu našli taky protipancéřovou střelu, kterou teď budou likvidovat pyrotechnici.

Lom v Hříměždicích znají lidé jako místo akrobatických skoků do vody a koupání. Hluboko pod hladinou se však dodnes ukrýval železný trezor. „Povrch pláště je evidentně porušený, je vidět, že se do něj někdo dostával. Co je uvnitř, zatím nevíme, vevnitř je zatím nenarušen,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia ČR Štěpánka Zatloukalová.

Policejní potápěči ohledávali prostor pod vodou speciální technikou. Trezor o rozměrech asi 130x90 centimetrů se jim podařilo vyzvednout asi po čtyřech hodinách. Kromě skoro pětimetrové hloubky, zimy a nízké viditelnosti jim práci ztěžovalo i umístění trezoru. „Uchycení toho samotnýho trezoru nebylo jednoduché, nacházel se ve svislé poloze, takže jsme se báli, že se při zvedání posune, ale nestalo se tak, byl dobře uvázaný,“ sdělil Zdeněk Schuster z odboru speciálních potápěčských činností Policie ČR. Policie teď bude vyšetřovat, co v trezoru je a jak se na dno dostal.

Reportáž Anny Rackové (zdroj: ČT24)