Policie pátrá po brutálním zloději z Jihlavy

Jihlava – Policie od včerejška pátrá po muži, který brutálně napadl prodavačku v prodejně dětského zboží v jihlavské Žižkově ulici. Žena skončila s vážným poraněním hlavy v nemocnici. Z prodejny si lupič odnesl tržbu v hodnotě několika tisíc korun. Policie prosí případné svědky, aby se ozvali na linku 158.

Muž vstoupil do prodejny pátek v 15:45 hodin, nejdříve si prohlížel vystavené hračky a navázal rozhovor s prodavačkou. Z obchodu pak odešel, po několika minutách se ale vrátil. Znovu si prohlížel vystavené zboží a komunikoval s prodavačkou. Náhle na ni zezadu fyzicky zaútočil a udeřil ji přesně nezjištěným předmětem, který si přinesl s sebou. Žena se snažila bránit, ale muž v útoku pokračoval, i když už ležela na zemi, kam ji srazil. Muž nakonec z prodejny utekl.   

Kriminalistům se podařilo sestavit pravděpodobný portrét pachatele. Jde o muže ve věku 35 až 40 let, který je zhruba 180 až 185 centimetrů vysoký a má tmavé vlasy. V době, kdy zaútočil na prodavačku, neměl na hlavě žádnou pokrývku ani se nijak nemaskoval. Na sobě měl oblečenou tmavě modrou bundu.      

Případ převzali krajští kriminalisté a kvalifikovali ho jako pokus o vraždu. V případě zadržení hrozí pachateli trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, případně výjimečný trest.