Poustevník od dálničního přivaděče žije pod pytli s odpadky

Plzeň - V hromadě odpadků u dálničního přivaděče u Plzně žije člověk. Domov opustil dobrovolně před více než třemi lety, nedokázal se smířit se současným stylem života. Podle policie jde o bezproblémového muže, vrátit se domů ale odmítá.

Šestatřicetiletý Viktor Hrazdíra se před několika lety svobodně rozhodl, že nechce žít v dnešní konzumní společnosti. Sám sebe označuje jako poustevníka. Všechna roční období tráví zahrabaný pod vrstvou odpadků, vychází z nich opravdu jen výjimečně. „Je to životní cesta, kterou si vlastně člověk vybere sám,“ říká o svém rozhodnutí.

Jídlo si nechává vozit od matky nebo od známých, sám si za něj ale platí. Přežívá hlavně na ovoci a mléku. Rodina každý rok Viktora přemlouvá, aby se vrátil, nabízí mu srub v přírodě.

I policisté se pokoušeli dobrovolnému bezdomovci už několikrát domluvit, marně. Podle všech záznamů jde o bezproblémového člověka. „Policie tohoto muže v souvislosti s pácháním trestné činnosti, jako jsou například krádeže, v minulosti neřešila,“ potvrzuje policejní mluvčí Martina Korandová.

Reportáž Davida Havleny (zdroj: ČT24)