Policie našla hořící dům, obyvatele včas probudila

Český Těšín – Policejní hlídka narazila v noci v Českém Těšíně na hořící dům. Sedmičlennou rodinu, která ho obývala a spala uvnitř, probudila a včas vyvedla ven. Zachránit je zcela bez zranění však už policisté nestihli – část obyvatel se nadýchala zplodin.

Požár vypukl v domě v Jablunkovské ulici, hlídka tvořená policistkou a strážníkem si ho všimla půl hodiny po půlnoci. Hořelo ve sklepě, odkud se šířil hustý dým. „Začali jsme bušit na dveře, lomcovat klikou, svítit baterkami do oken,“ přiblížil strážník Igor Svobodník. Boucháním na dveře potom policisté probudili ženu, která v hořící budově spala. Ta jim potom pomohla s evakuací dalších obyvatel.

V domě spali čtyři dospělí lidé a tři děti. „Policistka vynesla z domu asi tříměsíční dítě, strážník tříleté dítě a žena bydlící v domě vedla asi šestileté dítě,“ přiblížila mluvčí Českého Těšína Dorota Havlíková. Člen městské policie zatím pomohl ven starší ženě, která v domě byla, zbylí obyvatelé – dva muži – se dostali ven bez pomoci.

Kvůli nadýchání zplodin zůstávají v karvinské nemocnici tři děti s matkou. „Jsme rádi, že všechno dobře dopadlo. Bylo to za pět minut dvanáct,“ poznamenala matka dětí Lucie Greinerová.

Hořet začalo kvůli závadě na elektroinstalaci. Ve sklepě, odkud se kouř šířil, byl také kotel na tuhá paliva a plynové rozvody.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)