V Krnově přibývá opuštěných psů

Krnov - Případů, kdy se lidé zbavují psa krutým způsobem, přibývá. Zaměstnávají tím krnovské strážníky, ti jen od začátku roku řešili už tři takové případy. Jeden měl tragický konec, další dva psi skončili v útulku ve Slezských Pavlovicích.

Drobný kříženec toho má za svůj krátký život už hodně za sebou. V době největších mrazů se ho někdo zbavil a hodil ho přes plot do zahrádkářské kolonie. Neumrzl, ale následky nese dodnes. „Strašně se bojí, kouše, nepustí k sobě člověka. Asi musel být týraný, někdo ho hodně bil,“ říká ošetřovatelka z psího útulku Ivana Václavíková.

Podobný osud má i osmitýdenní štěně. Někdo ho vyhodil do sklepa panelového domu.  

  • Týraný kříženec zdroj: ČT24
  • Vyhozené štěně zdroj: ČT24

Krnovští strážníci musí řešit ale i ty případy se špatným koncem. V Albrechtické ulici někdo v lednu vyhodil psa z jedoucího auta. Zvíře utrpělo tak těžká zranění, že ho veterinář musel utratit. „Zaznamenali jsme několik takových případů, že někteří psi byli buď přehazováni do soukromých zahrad, nebo na delší dobu přivazováni k pevným předmětům,“ potvrzuje smutnou statistiku velitel krnovské policie Pavel Moravec.

V útulku se už teď připravují na novou vlnu příchozích – se začátkem jara se totiž objeví problém, kam s nechtěnými štěňaty. Ta mají ale na rozdíl od starých nebo nemocných psů alespoň šanci najít rychle nový domov.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)