Řidič chtěl předjíždět, ale přehlédl kamion. Při srážce zemřel

Zlín – Po čelní srážce dodávky s kamionem u Zlína zahynul řidič menšího automobilu. Podle policie zřejmě doplatil na vlastní netrpělivost – předjížděl řadu pomalejších automobilů, protijedoucí kamion zřejmě přehlédl. Kvůli tragické nehodě uzavřela policie na pět hodin státní silnici I/49 mezi Zlínem a Želechovicemi nad Dřevnicí.

Nehoda se stala po desáté hodině dopoledne mezi Zlínem a Želechovicemi na silnici I/49 v úzkém úseku s oblouky lemovanými křovinami. Šestadvacetiletému muži za volantem dodávky však takové prostředí zřejmě nezabránilo v pokusu o předjíždění. „Podle svědků i stop na silnici předjížděl několik aut, vyjel do protisměru, ale nevšiml si protijedoucího nákladního automobilu. Jeho řidič se snažil vyhnout, ale čelnímu střetu nemohl zabránit,“ popsala nehodu policejní mluvčí Jana Macalíková. Mladý řidič utrpěl zranění, jimž na místě podlehl. Muž za volantem kamionu utrpěl lehčí zranění, které mu ošetřili zdravotníci v nemocnici.

Kamion, který vezl dřevo, silnici blokoval téměř pět hodin. Podle mluvčího hasičů Libora Netopila se vlek kamionu převrátil. Hasiči nejprve vyprošťovali řidiče z dodávky, potom čekali, než policie nehodu vyšetří. Potom teprve začali likvidovat následky havárie. „Náklad bude nutné přeložit, poté vyprostíme vlek i vozidlo,“ popsal před zahájením operace mluvčí hasičů Libor Netopil. Ve tři odpoledne potom bylo možné silnici I/49 zprůjezdnit, zprvu kyvadlově jedním pruhem, později již zcela.

Mrtvý řidič je letos na Zlínsku první obětí dopravní nehody na silnici, ve Zlínském kraji zemřeli už tři lidé. Loni na Zlínsku zahynulo po haváriích osm lidí, v regionu jich za celý rok bylo 32.