V Karlových Varech vykolejil nákladní vlak, na Cheb jezdí autobusy

Karlovy Vary – Z Karlových Varů neodjede žádný vlak na Cheb. Na horním nádraží vykolejil nákladní vlak, zablokoval chodovské zhlaví. Mezi Karlovými Vary a Chebem jezdí náhradní autobusová doprava, omezen je i provoz vlaků ve směru na Chomutov.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že na karlovarském nádraží vykolejil před polednem nákladní vlak, mimo koleje se ocitly čtyři vagony. „K vykolejení vlaku došlo na širé trati přibližně osm set metrů před vjezdem do stanice. Tuto vzdálenost pak jel vlak ve vykolejeném stavu. Následkem vykolejení je poškozena část tratě,“ popsal mluvčí. Příčinu zatím inspektoři vyšetřují, podle Drápala jde pravděpodobně o důsledek technické závady.

Provoz na trati je zastaven a zůstane tak zřejmě až do noci. Autobusem musí cestovat všichni cestující mezi Karlovými Vary a Chodovem, výluka se týká rychlíkové linky Praha–Ústí nad Labem–Cheb, osobních vlaků Karlovy Vary–Cheb a vlaků do Potůčků, které nejezdí mezi Karlovými Vary a Novou Rolí. Omezení pocítí i cestující, kteří míří z Karlových Varů na Chomutov – část osobních vlaků je zrušena, místo nich zastavují ve všech zastávkách rychlíky.