Trať v Karlových Varech zůstává uzavřena, zřejmě až do odpoledne

Karlovy Vary – Následky úterní nehody nákladního vlaku na nádraží v Karlových Varech stále blokují železniční dopravu z horního nádraží na Chodov a Novou Roli. Všechny vlaky jsou nahrazeny autobusem, výluka zřejmě potrvá až do odpoledne.

Podle informací Českých drah, které ve vyloučeném úseku provozují rychlíkovou linku Praha–Ústí nad Labem–Cheb a regionální spoje Karlovy Vary–Cheb a Karlovy Vary–Potůčky, potrvá výluka do tří hodin odpoledne. Zatím místo vlaků jezdí autobusy, a to v úseku Karlovy Vary–Chodov místo chebských vlaků a Karlovy Vary–Nová Role místo krušnohorských vlaků.

V úterý vykolejil na karlovarském nádraží nákladní vlak, mimo koleje vyjelo pět vagonů. „K vykolejení vlaku došlo na širé trati přibližně osm set metrů před vjezdem do stanice. Tuto vzdálenost pak jel vlak ve vykolejeném stavu,“ popsal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že při nehodě vznikla škoda 1,5 milionu. „Vykolejení způsobilo škodu ve výši jednoho milionu na trati, na vagónech vznikla škoda půl milionu,“ upřesnil mluvčí. Příčinou nehody pravděpodobně byla technická závada.