Muži zadržení při včerejší razii Ve Smečkách byli obviněni z kuplířství

Praha - Z kuplířství obvinili pražští policisté tři muže, které zadrželi při včerejší razii v ulici Ve Smečkách. Muže ve věku 41 až 45 let policie dopadla po více než devíti měsících příprav. Podle ní trojice dlouhodobě organizovala prostituci, jednoho z mužů viní i z podílnictví a podvodu.

„Organizovaná skupina vše prováděla v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného značný prospěch a tím si po dobu páchání trestné činnosti členové přišli na více než půl milionu korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Trojice mužů se nyní nachází v policejní cele a čeká, zda na ně soud uvalí vazbu.

Policisté provedli razii v podniku Cabaret Atlas. Kromě tří zadržených předvedli také dalších devatenáct zaměstnanců a společnic z klubu. Při domovních prohlídkách pak kriminalisté zajistili listiny, výpočetní techniku a záznamová zařízení. Kvůli zásahu policie večer načas uzavřela ulici pro automobilovou dopravu. „V současné době budou nadále prováděny kroky ke zjištění další trestné činnosti,“ podotkla Kropáčová.