Za pobodání lékařky dostal muž šest let

Západní Čechy - Šest let vězení dostal Pavel Hruška za napadení lékařky. V září ji v ordinaci v Nové Roli na Karlovarsku pobodal dvanácticentimetrovým nožem. Podle výpovědi se přišel pomstít. Tvrdil, že se lékařka dostatečně nevěnovala jeho zdravotním problémům.

Šedesátiletý Pavel Hruška chtěl své praktické lékařce původně zohyzdit obličej. Sám ale nesnese pohled na krev, a tak útočil na břicho. Lékařka se zachránila jen díky své aktivní obraně.

Podle soudu jednal Hruška s jasným úmyslem. Nebyl ani opilý nebo pod vlivem drog. Dnes pouze mlčel, s kamennou tváří si vyslechl i rozsudek.

Obětí ale mohlo být ještě víc. Podle soudu se pachatel chystal pomstít dalším lékařům. „Kdyby nebyl včas zadržen policií, pokračoval by v napadání dalších lékařů,“ řekl státní zástupce Jiří Komorous.

Reportáž Davida Havleny a Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Kromě šestiletého trestu byla Hruškovi nařízena i ústavní psychiatrická léčba. Napadené lékařce pak musí za bolestné a ušlý zisk zaplatit téměř třináct tisíc korun.

Lékařka krátce po napadení přestěhovala svou ordinaci z Nové Role do zdravotního střediska v Karlových Varech. K případu se už ale nechce vyjadřovat. Dodnes má psychické následky. Bojí se pacientů a trpí poruchami spánku.