Večerníčky už nebudou, nové medvědí příběhy ano, slibuje Chaloupek

Plzeň - Známý tvůrce filmových večerníčků Václav Chaloupek, kterého proslavili zejména oblíbení Méďové, chová na své hájovně dvě nová tříměsíční medvíďata Martina a Agátu. I když se nechce opakovat a nové večerníčky s medvědy nevzniknou, příznivci zvířecích příběhů se mají na co těšit.

„Národní památkový ústav chce znovu vybudovat nový medvědín na hradě Točník a ve stejné době se ozvala německá televize, že by chtěla natočit dokument o medvíďatech, jak se o ně starám,“ řekl české televizi plzeňský filmař. „V letošním roce by měl vzniknout osmnáctidílný seriál pro ČT. Bude se to jmenovat Méďové na cestách a mělo by to ukázat taková ta krásná místa v Čechách a na Moravě,“ upřesnil.

Reportáž Davida Růžičky (zdroj: ČT24)

Od natočení prvních dílů oblíbeného večerníčkového seriálu Méďové uplynulo již třináct let. Přesto, že zájem diváků si vynutil jeho pokračování, nepředpokládal Chaloupek, že ještě někdy bude s medvědy točit. Přesto si ale letos v únoru do bývalé hájenky v lesích mezi Nevidem a Milínovem na jižním Plzeňsku přivezl od soukromého chovatele nová medvíďata. Jejich jména skrývají malé tajemství: Václav Chaloupek totiž patří k velkým obdivovatelům plzeňských hokejistů a zejména jejich kapitána Martina Straky. Právě po něm a jeho dceři se jmenují i nová medvíďata: Martin a Agáta.

Chaloupkovi medvědi mají jména inspirovaná plzeňským hokejem
Zdroj: ČT24

První medvědí sourozence měl Chaloupek před 13 lety a natočil s nimi večerníček Méďové. Vojta, Kuba a Matěj od té doby vyrostli a nyní žijí v zoo v Berouně, desetiletí sourozenci Honzík a Eliška, hrdinové dalších večerníčků, našli domov v plzeňské zoo.