Zlatý erb za nejlepší web města si letos odnáší Úštěk

Hradec Králové - Ocenění Zlatý erb za nejlepší webovou stránku města získal Úštěk. Cenu za nejlepší obecní prezentaci na internetu získal Chuderov. Nejlepší elektronickou službu, takzvaný klikací rozpočet, nabízí web Nového Města na Moravě. Výsledky 15. ročníku soutěže Zlatý erb vyhlásili pořadatelé na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) v Hradci Králové.

Úštěk i Chuderov bodovali již letos v březnu v krajském kole soutěže v Ústeckém kraji. Úštěk novou verzi svého webu spustil loni na podzim.

Tvůrce webu města Úštěk Aleš Pospíchal:

„Chtěli jsme zaujmout úplně vším. Sázeli jsme na atraktivnost historického jádra Úštěku, turistiku, ale i veškeré sekce povinných informací.“

Druhé místo mezi městy vybojoval web Jihlavy, třetí v letošním ročníku skončil Bruntál. Mezi obcemi mají druhé místo mezi obcemi Pravčice a třetí Okříšky. Druhou pozici v klání o nejlepší elektronickou službu získala Praha 6, třetí místo Hradec Králové.

Nejlepší turistickou prezentaci má Špindlerův Mlýn

Součástí bylo také udělení několika dalších cen, například zvláštní cenu ministra pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách při soutěži Zlatý erb získal Špindlerův Mlýn. Zvláštní cenu ministra vnitra za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky získaly obec Petrovice a město Cheb.

Letošního klání se podle Romana Milnera, který se podílel na přípravě soutěže, zúčastnilo 444 měst a obcí, loni to bylo 475 soutěžících. Loni ocenění Zlatý erb mezi městy vyhrál Most, mezi obcemi bodovaly Lovčice na Královéhradecku. Cílem soutěže Zlatý erb je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích.