Majitel obchodu v Hradci nechal za výlohou osmáky, dva uhynuli

Hradec Králové – Za výlohou jednoho z obchodů v Hradci Králové nechal majitel zavřená zvířata a odjel do zahraničí. Dva ze skupinky hladových a dehydrovaných osmáků dokonce uhynuli. Nebyli to však jen osmáci, které majitel zanedbávanou péčí týral. Za prodejnou byl i hladový a zubožený pitbull.

„Obchod byl uzavřený několik dní, osmáci tam přežívali na sluníčku bez jídla a pití, bylo vidět, že jsou dehydrovaní,“ sdělila Eva Čížková, mluvčí městské policie, Hradec Králové. V malém kotci za prodejnou živořil i pitbull. „Pes byl v zuboženém stavu, hladový,“ dodala Čížková. Bez vody a bez jídla. Přežíval jenom díky tomu, co mu sousedi hodili přes plot.

„Provedli jsme kontrolu, požádali jsme o pomoc Policii ČR a Krajská veterinární správa doporučila, že pes, který se nacházel v zadním traktu, bude předán do útulku,“ uvedla Zuzana Kolomazníková, vedoucí ochrany zvířat, Krajská veterinární správa, Hradec Králové. Majitele obchodu se ČT kontaktovat nepodařilo. Je údajně v zahraničí. Až se vrátí, bude muset své počínání vysvětlovat v přestupkovém řízení úředníkům zdejšího magistrátu.

Václav Svoboda k týrání zvířat v Hradci Králové (zdroj: ČT24)