V Ostravě proběhl sraz veteránů

Ostrava - V Ostravě se konal pravidelný jarní sraz historických aut a motocyklů. Na Slezskoostravském hradě byla k vidění zhruba stovka naleštěných strojů. Ty se předvedly také v centru města při společné jízdě do Dolní oblasti Vítkovice.

Mezi ozdoby srazu patřila i Škoda Tudor, kterou léta opravovali Kudrnovi. „Bylo dobře zazimované. Takže se to akorát vytáhlo, opucovalo, dofoukaly se kola. Dala se tam zpátky baterie, vyčistil se karburátor a bez problémů,“ uvedl účastník srazu Lukáš Kudrna.

V Ostravě proběhl sraz veteránů (zdroj: ČT24)

Jarní sraz veteránistů je něco jako setkání rodiny, která se dlouho neviděla. Jen místo fotografií z dovolené se ukazují naleštěná auta. Třeba jako Tatra 54 z roku 1931, která byla na setkání teprve podruhé.

  • Škoda 1101 Tudor zdroj: ČT24
  • Tatra 54 zdroj: ČT24

„V roce 97 byla tatrovka vlastně zaplavená v Nové Vsi, kde parkovala. Takže od roku 1997 jsme vlastně dělali s otcem repasi toho auta,“ doplnil účastník srazu Jiří Veřmiřovský.

Obě nádvoří Slezskoostravského hradu se proměnila v parkoviště veteránů. Na sraz přijela zhruba stovka majitelů historických automobilů a motocyklů. „Nové to je v tom, že se chystáme trošku ukázat jako kouzlo Ostravy, tu Dolní oblast, která si myslím, že je mimořádná,“ uvedl prezident Veteran Car Clubu Ostrava Jiří Lukeš.

Ostravský klub veteránistů je největší v České republice. Vrcholem letošního roku bude soutěž elegance aut a jejich dobově oblečených posádek v srpnu.