Na hradeckém sídlišti unikal plyn. Není to poprvé

Hradec Králové – Technici plynáren od včerejška zasahují na sídlišti v Hradci Králové kvůli úniku plynu. Začal unikat v parku mezi domy. Lidé unikající plyn cítili ale opakovaně už loni, vždy při změnách počasí. Není to přitom tak dávno, co v Hradci došlo k výbuchu plynu, a to kvůli neodborné manipulaci s karmou. Plynaři však místní uklidňují, že v tomto případě exploze nehrozí. Potrubí budou vyměňovat až do 6. května.

Na prvního máje se na sídlišti Labská Kotlina nečekaně objevili dělníci. Vykopali jámu a provizorně izolovali plynové potrubí, do pondělí jej budou vyměňovat. Že unikal plyn, potvrdili. Nebezpečí však vyloučili. „Žádné nebezpečí nehrozilo, jedná se o jeden z mnoha úniků, které lokalizujeme,“ uvedl Luboš Falhaur, mluvčí VČP-RWE.

Místní však přesto mají obavy. Hradec Králové už totiž zkušenost s výbuchem plynu má. V listopadu 2008 explodoval plyn v pětipatrovém činžovním domě ve Střelecké ulici v centru města. Zabil 33letou ženu a šest lidí zranil. Dům vážně poškodil. „Masivní výbuch na Střelecké ulici zavinila neodborná manipulace s karmou,“ uvedl Luboš Falhaur, mluvčí VČP-RWE. Unikající plyn se tehdy v domě podle expertů hromadil celou noc.

Na sídlišti v Hradci Králové unikal plyn (zdroj: ČT24)