Dům v Ostravě se rozpadá, zřítila se již druhá část

Ostrava – Další část opuštěného třípodlažního ostravského domu se ráno zřítila. Hasiči kvůli kolapsu části domu zasahovali již ve čtvrtek. V administrativní budově bývalých sodovkáren neměl nikdo pobývat, přesto sutiny prohledali psi, aby vyloučili, že se pod nimi ocitl například bezdomovec.

Statik již rozhodl o částečné demolici domu v Moravské Ostravě. Zřítily se totiž již dvě části budovy využívané dříve jako kancelářská. Po posledním pádu zdi prohledali sutiny dva psi, upozornil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Dodal, že při podobném pátrání po čtvrtečním pádu části domu pátrací tým nikoho nenalezl.

Na jiných místech opuštěné budovy však policisté nalezli šest lidí. Nikdo z nich neutrpěl zranění. „Osoby vyslýcháme. Ze zatím zjištěných faktů vyplývá, že tito lidé v objektu popíjeli a přespávali,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Ve čtvrtek se část domu sesunula přímo před zraky policistů. Ti na místo přišli, protože se v objektu pohybovali zloději kovů a z jedné stěny vytáhli několikametrový železný profil. Stavbu tak destabilizovali a způsobili obě zřícení jejích částí.

Radek Wiglasz o pádu domu v Ostravě (zdroj: ČT24)